menu overzicht verlichting LEDsLIGHT van lampen tot installatie < menu < indoor / binnenverlichting   contacteer LEDsLIGHT vragen extra info wij helpen U graag verder      
follow LEDsLIGHT on instagram
follow LEDsLIGHT on facebbo
menu overzicht verlichting LEDsLIGHT van lampen tot installatie
 
binnenverlichting indoorlighting verlichting voor binnen
  >hanglamp / pendel >tafellamp >staanlamp >muur / plafond
 

 

Met verlichting breng je sfeer in elke kamer en zorg je voor een aangename en gebalanceerde omgeving.

Om in elke situatie optimale verlichting te hebben, kan je gebruikmaken van accentverlichting, algemene verlichting en sfeerverlichting.

1. Basisverlichting

Deze lichtbron wordt ook wel de algemene verlichting genoemd en is aangesloten op de hoofdschakelaar. Ze heeft tot doel de kamer aangenaam te verlichten en bestaat meestal uit één of meerdere centrale plafondlampen of inbouwspots. Bij het kiezen en plaatsen van de algemene verlichting kijk je best eerst na of er geen vervelende lichtinval is op het tv-toestel en dat er geen rechtstreekse inkijk is op de lamp wanneer je zit of ligt in de zetel.

2. Taakverlichting

Deze verlichting zorgt ervoor dat je nauwkeurige taken zoals lezen en schrijven comfortabel kan uitvoeren. Taakverlichting is aangewezen bij de leeshoek, het bureau en de eettafel wanneer deze ook als werkplek gebruikt word. Om geen last te hebben van schaduw kies je best voor meerdere lichtpunten vanuit verschillende standpunten. Bureaulampen, muurverlichting en richtbare (staan)lampen zijn de meest flexibele vormen van taakverlichting.

3. Sfeerverlichting

Met sfeerverlichting kan je de sfeer in de kamer volledig omgooien en heerlijk ontspannen. Je kan hiervoor natuurlijk gebruikmaken van dimbare accentverlichting en verkleurbare LED-verlichting! Deze laatste zijn door hun geringe formaat overal plaatsbaar en kunnen ook makkelijk toegevoegd worden aan reeds ingerichte woonkamers.

 

 

tips voor een flexibele verlichting in de woonkamer

 • Plaats meerdere lichtkringen om verschillende sferen op te roepen.
 • Ga voor flexibele lampen die richtbaar zijn en verplaatst kunnen worden.
 • Sluit het (vloer)stopcontact van je staande lamp aan op een schakelaar.
 • Zet een dimmer op de schakelaars om de lichtintensiteit eenvoudig aan te passen.
 • Kies verlichting met een hoge lichtsterkte als je vaak bureauwerk doet.
 • Grote verschillen in licht tussen de ruimte waarin je je bevindt en het televisiebeeldscherm zijn zeer vermoeiend voor de ogen. Daarom is het verstandig om tijdens het televisie kijken gebruik te maken van lichtbronnen die de ruimte achter of naast het apparaat indirect verlichten. Denk hierbij aan spotjes, wandlampen of vloerlampen. Of werk met ledstrips deze kun je in speciale profielen aan de wand achter de televisie bevestigen en zorgen voor sfeervolle indirecte verlichting achter de tv.
tips voor een flexibele verlichting in de woonkamer
buitenverlichting wand muur tuinverlichting functioneel

sfeer in huis met indirecte lineaire led-verlichting

Een ledstrip is een flexibele strook met daarop kleine ledlampjes. Ledstrips kunnen handig worden weggewerkt en zijn daarom ideaal om indirect licht te creëren.

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan verlichting in een koof, onder een aanrecht, maar ook achter de spiegel of zelfs onder traptreden, achter of onder het bed / tv. Ledstrips worden aangesloten op een voedingsadapter.

Het is eventueel mogelijk om met een afstandsbediening led-verlichting te dimmen of feller laten schijnen.

 

Tips voor een geslaagde badkamerverlichting

Door verschillende verlichtingstypes te combineren en de lichtpunten strategisch te plaatsen, ontwerp je de perfecte badkamerverlichting.

Als basisverlichting kan je gebruikmaken van heldere witte lampen die aansluiten bij het daglicht. Zo kan je het best nagaan welke kledingstukken bij elkaar passen. let op dat er geen rechtstreekse inkijk is op de spots vanuit het bad kies voor diffuus licht.

De ideale positie van de taakverlichting is langs weerszijden van de spiegel en op ooghoogte, zo voorkom je schaduw op het gezicht die je wel krijgt wanneer de badkamerverlichting bovenop de spiegel wordt geplaatst.

Als sfeerverlichting een sterrenhemel! of led waar je de kleur kiest naar uw gemoedstoestand om heerlijk te relaxen.

tips voor een flexibele verlichting in de badkamerverlichting
keukenverlichting kiezen

Tips bij het kiezen van keukenverlichting

 • Probeer zoveel mogelijk te werken met verlichtingsarmaturen die 360° richtbaar zijn. Zo kan je de keuken makkelijk uitlichten ongeacht de positie van het lichtpunt.
 • Wanneer je elke dag kookt, kan er vrij snel een laag vuil komen op je armaturen. Kies dus steeds voor makkelijk te reinigen verlichting. Ideaal zijn armaturen waarbij de lamp afgesloten is door een glazen plaat.
 • Probeer de schakelaars van de verschillende lichtkringen bij elkaar te plaatsen. Zo voorkom je onnodig geloop bij het verlaten van de keuken en ben je zeker dat alle lichtkringen ook effectief gebruikt zullen worden.
 • Heb je hoge plafonds kan je meer sfeer brengen door te kiezen voor een opvallende hanglamp boven je keukentafel of keukeneiland. Ook een combinatie van verschillende kleine hanglampen kunnen zorgen voor een verrassend geheel.
 • Ook in bestaande keukens kunnen LED-strips makkelijk toegevoegd worden onder keukenkasten, een lineaire pendel etc.
 
binnenverlichting indoorlighting verlichting voor binnen
  >hanglamp / pendel >tafellamp >staanlamp >muur / plafond
 
overzicht verlichting voornamelijk ledverlichting
  menu overzicht verlichting LEDsLIGHT van lampen tot installatie < menu < indoor / binnenverlichting   contacteer LEDsLIGHT vragen extra info wij helpen U graag verder      
follow LEDsLIGHT on instagram
follow LEDsLIGHT on facebbo
menu overzicht verlichting LEDsLIGHT van lampen tot installatie
 
       
binnenverlichting indoorlighting verlichting voor binnen buitenverlichting outdoor exterieur lighting > kantoor > voeding
> pendel > grondspot > ledpaneel > installatie
> tafellamp > spike / bolder > rail > lampen
> muur / plafond > zwembad > lineaire / line > promo
> staanlamp > muur / plafond > sterrenhemel > verhuur
    > stralers  
LEDsLIGHT.be 2007-2019